Op ontdekkingsreis
Boek

Op ontdekkingsreis (2017)/ Martin Handford, vertaling [uit het Engels]: Hilde Asaert

Wally maakt een ontdekkingsreis om dertig afbeeldingen te vinden in elf platen. Prentenboek met paginagrote, zeer gedetailleerde zoekplaten in kleur, waarop een goede speurder veel kan ontdekken. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

De lezer, of beter gezegd de kijker, gaat samen met Wally en zijn vrienden Woef, Wenda, Witbaard en G. Spuis in dit boek op ontdekkingsreis om dertig afbeeldingen te vinden. Als men ze heeft gevonden met behulp van afvinklijstjes achterin, kunnen ze worden ingelijst met speciale stickers die op een uitneembaar vel zijn bijgevoegd. Op het openingstafereel zien we de dertig ingelijste portretten en door een uitgespaarde opening in het kaft kijkt een ingelijste Wally ons aan. In feite is het boek een verzameling van ongelooflijk volgepropte, uiterst vermoeiende en zenuwslopende zoekplaten waarbij een vergrootglas nodig is. De zoekopdrachten, gedrukt in kapitalen in een kleine letter, worden beschreven in tekstblokken die in kaders in de illustraties staan en waarin de lezer/speurder rechtstreeks wordt aangesproken. De met computer vervaardigde, duizenden kleurige figuurtjes tonen steeds over een dubbelpagina een kunstgalerie, sporttaferelen, zeelui en luchtballonnen, een tjokvolle disco in popartstijl, monsters en draken, piraten en figuren uit eerder verschenen Wallyboeken. Door een als schilderij omlijste, uitgespaarde opening in het omslag kijkt Wally ons aan. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463130820

Titel Op ontdekkingsreis
Auteur Martin Handford
Secundaire auteur Hilde Asaert
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Memphis Belle, 2017
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie 1e druk Nederlandstalige uitgave: Antwerpen : Standaard ; Amsterdam : Memphis Belle, (c)2006 - Vertaling van: Where's Wally? The great picture hunt. - London : Walker Books, 2006
ISBN 9789463130820
PPN 408758449
Thematrefwoord Zoekboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Waar is Wally?
Boek

Waar is Wally? (2004-...)

vol.
Uitgeleend
Martin Handford