Aan boord van het spookschip
Boek

Aan boord van het spookschip ([2017])/ Philip Pullman, geïllustreerd door Fred Fordham ; vertaling [uit het Engels]: Anne Douqué

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste deel van een nieuwe stripserie van de beroemde en gelauwerde jeugdboekenauteur Pullman, bekend van het in veertig talen vertaalde 'His dark materials'. Dit is een origineel graphic novel (niet een bewerking) van deze auteur, met tekenaar Fordham. Hoofdpersoon John is de zoon van een met tijd experimenterende wetenschapper. Hij wordt per ongeluk tijdreiziger en komt met het spookschip de Mary Alice in verschillende historische jaartallen terecht. Zijn avonturen zijn niet zonder gevaar; velen zijn op het geheim van tijdreizen belust. Bij vlagen boeiend en spannend. Er wordt veel ruimte aan bijpersonen besteed. Het duurt tot zeker de helft van het boek voor dingen echt duidelijk worden. Geweld, explosies; bij vlagen is het verhaal wat duister. De auteur neemt, zoals we van hem gewend zijn, kinderen serieus. Ook de tekenaar neemt het genre serieus: heldere, wat kale en serieuze tekenstijl. Meer delen zijn op komst. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026143434 | 155 pagina's

Titel Aan boord van het spookschip
Auteur Fred Fordham
Secundaire auteur Philip Pullman ; Anne Douqué
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2017]
Overige gegevens 155 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Beeldverhaal - Vertaling van: Mystery of the ghost ship. - Oxford : David Fickling Books, (c)2017. - (The adventures of John Blake)
ISBN 9789026143434
PPN 409176656
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De tijdreizen van John Blake
Boek

De tijdreizen van John Blake (2017-...)

vol. 1
Uitgeleend
Fred Fordham