Getuigenverklaring
Boek

Getuigenverklaring (2017)/ Scott Turow, vertaald [uit het Engels] door Janet Limonard, Frank van der Knoop en Richard Kwakkel

De Amerikaanse jurist Bill ten Boom gaat, nadat hij zijn oude leven vaarwel heeft gezegd, in Den Haag werken als aanklager bij het Internationaal Strafhof maar al gauw raakt hij professioneel en privé in een onontwarbare kluwen van leugens verstrikt.

Aanwezigheid

Recensie

De rechtbankthrillers van Turow (1949) spelen zich gewoonlijk af in de Amerikaanse plaats Kindle County, maar deze keer heeft hij zijn hoofdpersoon Bill ten Boom naar Europa gestuurd. Ten Boom is uit zijn saaie huwelijk gestapt en wil iets anders met zijn leven. Hij pakt daarom de kans om aanklager bij het Internationaal Strafhof in Den Haag te worden met beide handen aan. Hij moet de verdwijning in 2004 van vierhonderd Kosovaarse vluchtelingen in Bosnië onderzoeken, die volgens zijn enige getuige door onbekende militairen levend zijn opgeblazen. Om uit te zoeken wie de daders waren moet Ten Boom samen met zijn praktische assistent Goos naar Bosnië en Amerika. Alle mensen die ze spreken hebben een dubbele agenda en daarnaast belanden ze in het mijnenveld van de internationale diplomatie. Tastend zoekt Bill zijn weg en maar weet toch de waarheid te achterhalen. Het verhaal is bijna te ingewikkeld om echt spannend te worden, maar Turow heeft wel enkele interessante personages weten te scheppen en laat ook overtuigend zien hoe moeilijk het is om achteraf een objectief beeld van een oorlog te krijgen. Boeiende, soms wat taaie thriller. Voor Nederlanders is het leuk dat het verhaal zich deels in Den Haag afspeelt. Drie sterren in VN's Detective & Thrillergids 2017.

Specificaties

Nederlands | 9789044633368 | 438 pagina's

Titel Getuigenverklaring
Auteur Scott Turow
Secundaire auteur Janet Limonard
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2017
Overige gegevens 438 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Testimony. - New York : Grand Central Publishing, (c)2017
ISBN 9789044633368
PPN 40803839X
Genre thriller
Thematrefwoord Internationaal Strafhof
Taal Nederlands