Vet beroemd! [Dyslexie editie]
Boek

Vet beroemd! [Dyslexie editie] ([2017])/ Marion van de Coolwijk, met illustraties van Guida Joseph

Rick voelt zich alleen op zijn nieuwe school. Hij mag meedoen aan een zangwedstrijd op de televisie. Nu is hij ineens heel populiar. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. In lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verhuisd, nieuwe school (brugklas), nieuwe vrienden maken, Rick voelt zich onzeker. Maar een rol in de schoolmusical en deelname aan Singers (concept Idols) maken hem populair bij meisjes. Rick heeft echter maar oog voor één meisje. Deel uit de 'Ik ben niet bom'-serie*, speciaal voor kinderen met leesproblemen zoals dyslexie en leesachterstand. De schrijfster, die deze kinderen ook begeleidt, weet zeer herkenbaar een helder en boeiend verhaal op te bouwen. De korte, enkelvoudige zinnetjes van gemiddeld zes woorden beginnen steeds op een nieuwe regel. Duidelijk lettertype, ruime interlinie. Eenvoudige, begrijpelijke taal, eenduidig woordgebruik. Veel dialoog, wat het verhaal vaart geeft. Elk van de korte, getitelde hoofdstukjes begint met dezelfde tekening van een jongen en meisje in de spotlights. De vijf eenvoudig getekende zwart-witillustraties en het gekleurde omslag geven duidelijk de sfeer weer van de gebeurtenissen. Deze toegankelijke uitgave met pakkende titel en actuele inhoud zal kinderen vanaf ca. 10 jaar zeker aanspreken. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Specificaties

Nederlands | 9789463241854 | 94 pagina's

Titel Vet beroemd! [Dyslexie editie]
Auteur Marion van de Coolwijk
Secundaire auteur Guida Joseph
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2017]
Overige gegevens 94 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave met illustraties van Alice Hoogstad: Baarn : De Fontein, (c)2004 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463241854
PPN 409622729
Thematrefwoord Popmuziek ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ik ben niet bom!
Boek

Ik ben niet bom! (2015-...)

vol.
Uitgeleend