Het ponytoernooi
Boek

Het ponytoernooi (2017)/ Nico De Braeckeleer, illustraties: Frieda Van Raevels ; redactie NL: Emile Salomons ; algemene redactie en bewerking: Catalina Steenkoop

Manon (12, ik-figuur) gaat elke dag naar de manege van Saskia. Ze wil graag meedoen met een ponytoernooi maar vindt het doodeng. Manon laat zich overhalen door haar vader en Saskia. Dan blijken die twee elkaar erg aardig te vinden. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Manon (12, ik-figuur) is een hartstochtelijk paardrijdster. Dagelijks is ze te vinden op de manege. Ze wil eigenlijk meedoen aan een ponytoernooi, maar ze is erg zenuwachtig en haar paard ook. Saskia, de eigenaresse van de manage, weet haar te overreden, met succes. Naast dit verhaal speelt het koppelen van haar vader aan Saskia. Dit gaat gepaard met grote problemen. Manons zusje Myrthe verzet zich hevig en de zoon van Saskia ziet het ook niet zitten. In dit tweede, los te lezen deel uit de serie 'Manon op de manege'* komen ook personages voor uit de serie 'Hartsvriendinnen'. Het verhaal leest lekker vlot weg, ook al zitten er enkele Vlaamse woorden in, en de taal is eenvoudig . Problemen zoals de nieuwe relatie van Manons vader en Saskia worden niet diepgaand behandeld. De auteur is scenarist voor Studio 100. Hij heeft zich door zijn eigen kinderen laten inspireren voor deze reeks. Voorin introduceert Manon zichzelf en haar familie en vriendinnen. Een no-nonsense paarden- en vriendinnenverhaal. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059243019 | 130 pagina's

Titel Het ponytoernooi
Auteur Nico De Braeckeleer
Secundaire auteur Frieda Van Raevels ; Emile Salomons
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, 2017
Overige gegevens 130 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789059243019
PPN 409135801
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's ; Wedstrijden ; Eenoudergezin
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Manon op de manege
Boek

Manon op de manege (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Nico De Braeckeleer