Gek op voetbal
Boek

Gek op voetbal ([2017])/ tekst Valentin Verthé, illustraties Alain Boyer ; vertaling [uit het Frans]: Siska Lernout ; volledige bewerking en redactie: Catalina Steenkoop

Welke spelers kregen de meeste rode en gele kaarten? Hoe lang is je favoriete speler? Allerlei weetjes over het voetbal staan in een kleurrijk overzicht. Met kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Deze kleurrijke encyclopedie staat volledig in het teken van voetbal en bevat ontzettend veel informatie over onder andere het spel, beroemde spelers en trainers, ploegen, wedstrijden en nog veel meer. Er wordt sterk ingezoomd op de sport en alles wat daarbij hoort. Het boek bevat veel leuke weetjes en feiten. Wist je bijvoorbeeld dat Arjen Robben de wereld ooit bij de neus nam door na een blessure te vertellen dat hij door een krokodil gebeten was? Of dat het voetbalstadion van Barcelona bijna 99.000 plaatsen heeft? De informatieve 'brokjes' tekst zijn behapbaar en sluiten goed aan bij de beoogde doelgroep. De uitgave (smal langwerpig formaat en stevige, gladde pagina's) bevat een overzichtelijke inhoudsopgave en een register. De kleurrijke bladspiegel is volledig gevuld. Korte teksten in verschillende lettertypes en kleuren staan veelal in kaders van verschillende kleuren. Ze worden ondersteund door kleurrijke (computer)illustraties of kleurenfoto's. Geschikt voor kinderen die meer willen weten over voetbal. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059242661 | 95 pagina's

Titel Gek op voetbal
Auteur Valentin Verthé
Secundaire auteur Alain Boyer ; Siska Lernout ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, [2017]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Fou de foot! - Paris : Larousse, (c)2015
ISBN 9789059242661
PPN 409052345
Rubriekscode 619.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbal