Vrede kun je leren
Boek

Vrede kun je leren (2017)/ Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck, vertaald [uit het Frans] door Reintje Ghoos en Jan Pieter van der Sterre

Pleidooi voor versterkte aandacht in het onderwijs voor 'mentale hygiene': mindfulness, geweldloze communicatie en compassie als bouwstenen voor een vreedzamer samenleving.

Aanwezigheid

Recensie

Veel ruzie en geweld, oorlog en conflict kunnen worden voorkomen door mensen al in hun vroegste jeugd kennis te laten maken met en het belang te benadrukken van 'mentale hygiëne', aldus de bekende Belgische schrijver Van Reybrouck en zijn medeauteur, therapeut d'Ansembourg. Hoewel lichamelijke verzorging vandaag de dag vanzelfsprekend is, wordt veel minder aandacht besteed aan een gezonde geestelijke 'binnenwereld'. De auteurs houden een vurig en overtuigend pleidooi, vaak onderbouwd met verwijzingen naar en uitgebreide citaten uit recent wetenschappelijk onderzoek, voor meer aandacht voor mindfulness, geweldloze communicatie en compassie. Meer aandacht voor deze technieken, zowel individueel als collectief (in het bijzonder in het onderwijs), kan ervoor zorgen dat mensen meer in vrede met zichzelf én met anderen leven. Een kleine, maar belangrijke stap op weg naar een meer vreedzame samenleving.

Specificaties

Nederlands | 9789023481515 | 112 pagina's

Titel Vrede kun je leren
Auteur Thomas D'Ansembourg
Secundaire auteur David Van Reybrouck ; Reintje Ghoos ; Jan Pieter van der Sterre
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2017
Overige gegevens 112 pagina's - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: La paix, ça s'apprend!. - Parijs : Actes Sud, (c)2017
ISBN 9789023481515
PPN 409245399
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vredesopvoeding ; Vredesonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Vredesopvoeding