Een haai in het zwembad
Boek

Een haai in het zwembad ([2017])/ Pamela Butchart, Becka Moor ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Lies Lavrijsen

Drie verhalen over misverstanden in de klas van juf Sophie op basisschool Kierewiet. Hebben ze nu echt zwemles met een haai? Ligt er een dinosaurus begraven in de schoolmoestuin? En is Jacob onzichtbaar geworden tijdens de gymles? Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op basisschool Kierewiet gebeurt altijd wat in de klas van juf Sophie. Tijdens de zwemles zou er een haai in het zwembad zwemmen wat tot grote consternatie onder de leerlingen leidt. Gelukkig blijkt het reuze mee te vallen en berust het allemaal op een misverstand. De haai blijkt ook geen piranha te zijn, maar een pleister die heeft losgelaten. Of was het een kwal? In de twee andere verhalen komen soortgelijke misverstanden voor wanneer de groep denkt een dinosaurus op te graven in de schoolmoestuin en dat Jacob onzichtbaar is geworden tijdens de gymles. Ook hier worden de misverstanden op grappige wijze blootgelegd, nadat de verbazing in eerste instantie groot was. Drie humoristische verhaaltjes die in de fantasiewereld van jonge lezers passen. De grappige illustraties vullen het verhaal aan. Ze beslaan soms een dubbele pagina en zijn uitgevoerd in zwart-wit met blauw als steunkleur. Op het vrolijke omslag staan vier geschrokken kinderen in het zwembad met in hun midden een haai die zijn tanden laat zien. Deze verhalen uit de serie 'Klas op stelten', waarin tegelijkertijd 'Een hamster met toverkracht' en 'Een spook in de wc'* verschenen, laten zich goed voorlezen en zijn zelfstandig te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044746778 | 94 pagina's

Titel Een haai in het zwembad
Auteur Pamela Butchart
Secundaire auteur Becka Moor ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2017]
Overige gegevens 94 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Text Pamela Butchart ; illustrations Becka Moor - Vertaling van: The shark in the pool. - Nosy Crow Limited, (c)2015. - (Wigglesbottom primary)
ISBN 9789044746778
PPN 409625493
Genre schoolverhaal - verhalenbundel
Thematrefwoord Schoolleven
Taal Nederlands