Een hamster met toverkracht
Boek

Een hamster met toverkracht ([2017])/ Pamela Butchart, Becka Moor ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Lies Lavrijsen

Drie verhalen over vreemde avonturen in de klas van juf Sophie op basisschool Kierewiet. Iedereen die de hamster verzorgt, wordt ineens aardig. En als Evelien een vlieg inslikt, gaat ze heel raar doen. Dan komen er ook nog robotbliepjes uit Theo's rugzak. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de klas van juf Sophie van basisschool de Kierewiet is altijd wat te doen. Nu beleven de de leerlingen weer drie avonturen: Elke keer als een leerling de nieuwe hamster verzorgt wordt hij/zij daarna erg aardig. Bezit de hamster magische krachten? Als Evelien een dikke vlieg inslikt, lijkt het alsof ze zelf een vlieg wordt. En omdat er bliepjes uit Theo's rugzak komen denkt de klas dat hij aan het veranderen is in een robot. Deeltje uit de driedelige serie 'Klas op stelten' waarin een gebeurtenis in de klas door de fantasie van de leerlingen een eigen leven gaat leiden. Oppervlakkige, humoristische verhaaltjes met een speelse opmaak: veel simpele illustraties in zwart-wit met geel als steunkleur en het gebruik van verschillende lettergroottes. Redelijk eenvoudige taal met lange zinnen. Voor- en achterin het boekje wordt de (multiculturele) klas voorgesteld. Een eenvoudig leesboekje met veel illustraties. Tegelijkertijd verschenen ook 'Een spook in de wc' en 'Een haai in het zwembad'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044746792 | 95 pagina's

Titel Een hamster met toverkracht
Auteur Pamela Butchart
Secundaire auteur Becka Moor ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2017]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Text Pamela Butchart ; illustrations Becka Moor - Vertaling van: The magic hamster. - Nosy Crow Limited, (c)2016. - (Wigglesbottom primary)
ISBN 9789044746792
PPN 409625655
Genre schoolverhaal - verhalenbundel
Thematrefwoord Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Klas op stelten!
Boek

Klas op stelten! (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Pamela Butchart