Vlucht uit Sint-Petersburg
Boek

Vlucht uit Sint-Petersburg ([2017])/ Marian Hoefnagel, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren ; beeld: Shutterstock

Michail (14) heeft een heerlijk leven in Sint-Petersburg, in 1917. Maar dan begint de Russische Revolutie. Hij moet met zijn moeder en zusjes vluchten, via Moskou naar Parijs. Zijn kindertijd is over. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Rusland bezet door de Duitsers, en voerden de communisten een revolutie uit waarbij de macht van tsaar en adellijke elite afgenomen werd. Daarom vlucht prinses Olga Kalitsov met haar kinderen van hun paleis in Sint-Petersburg naar een veiliger bestemming bij Moskou. Daar wacht ze op haar echtgenoot, die terugkomt van het front en vastbesloten is uiteindelijk Rusland weer in de oude staat terug te brengen. Olga vindt dat veel te gevaarlijk en vlucht met haar kinderen richting Parijs. De 14-jarige Michail moet als 'man van het gezin' dan de leiding nemen. In eenvoudige taal geschreven boek met informatie over de geschiedenis van Sint-Petersburg, plus hoofdstukken waarin de inmiddels bejaarde jongste dochter van Olga als toerist Sint-Petersburg bezoekt. Het verhaal is mede gebaseerd op het leven van de in Nederland wonende jongste dochter van Olga. Duidelijk lettertype en moderne illustraties in zwart-wit. Boek uit 'Veertien - De tijd van je leven', een serie voor moeizaam lezende tieners, om hen te laten zien dat veertienjarigen in andere delen van de wereld of in andere tijden een totaal ander leven leid(d)en. Ook interessant voor volwassenen met een leesbeperking en voor NT2-studenten. Met woordenlijst. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086962853 | 111 pagina's

Titel Vlucht uit Sint-Petersburg
Auteur Marian Hoefnagel
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam ; /Shutterstock
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2017] - [Brussel] : Lezen voor Iedereen
Overige gegevens 111 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
ISBN 9789086962853
PPN 409089745
Genre historische roman
Thematrefwoord Vluchtelingen ; Russische Revolutie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Veertien
Boek

Veertien de tijd van je leven (2014-...)

vol.
Uitgeleend