Suzy D. in de puree
Boek

Suzy D. in de puree (2017)/ Karen Saunders, vertaling [uit het Engels]: Karin Pijl

Suzy is dol op haar vriendje Danny. Waarom krijgt ze dan de kriebels van die nieuwe jongen? Dan ziet ze Danny zoenen met een ander meisje. En moet ze bruidsmeisje zijn in een vreselijke jurk... Wat kan er nog meer misgaan? Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De veertienjarige Suzy is goed bevriend met Mirthe. Beide meisjes hebben een leuk vriendje, geen vuiltje aan de lucht dus, totdat Suzy ineens de knappe Jack tegenkomt. Bijna op hetzelfde moment ziet ze dat haar eigen vriendje met een ander meisje zit te zoenen. De wereld ziet er ineens heel anders uit. Tot overmaat van ramp moet Suzy ook nog eens bruidsmeisje zijn bij het huwelijk van haar oudste zus in een vreselijke jurk. Hoe erg kan het allemaal zijn? Dit meidenboek leest lekker weg. De thema's verliefdheid, vriendschap maar ook ruzie en haat komen we allemaal tegen in dit verhaal. Het happy end is enigszins voorspelbaar. Het boek zit vol humor, soms iets te flauw. Het drukke omslag en de wat kinderachtige titel passen beter bij een wat jongere doelgroep. Desondanks toch een boek voor een paar gezellige uurtjes, dat het beslist goed zal doen bij meiden vanaf ca. 12 jaar. Herdruk in paperback van het eerste deel van de nu driedelige serie.

Specificaties

Nederlands | 9789026143069 | 343 pagina's

Titel Suzy D. in de puree
Auteur Karen Saunders
Secundaire auteur Karin Pijl
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2017
Overige gegevens 343 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2015 - Vertaling van: Me Suzy P. - Dorking : Templar Publishing, 2013. - (Suzy P.)
ISBN 9789026143069
PPN 408105208
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Suzy D.
Boek

Suzy D. (2015-...)

vol. 1
Uitgeleend
Karen Saunders