Ernest en Celestine gaan picknicken
Boek

Ernest en Celestine gaan picknicken ([2017])/ Gabrielle Vincent

Muisje Celestine en beer Ernest willen graag picknicken, maar het regent. Ze gaan evengoed en bouwen een tent in het bos. Een boze meneer wil hen wegsturen, maar een warm kopje thee doet wonderen. Oblong prentenboek met sfeervolle aquareltekeningen in zachte bruintinen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Muis Celestine en beer Ernest hebben zich voorgenomen om er de volgende dag lekker op uit te gaan en samen heerlijk in de buitenlucht te gaan picknicken. Alle voorbereidingen zijn gedaan en ze moeten nog één nachtje slapen. De teleurstelling is dan ook erg groot, als het de volgende ochtend heel hard regent. Maar Ernest heeft een plannetje. Ze doen gewoon of het niet regent en ze gaan toch. Ze bouwen een tent en worden bijna uit het bos weggestuurd, maar gelukkig krijgt het avontuur een heel gezellig einde. Prentenboek in oblong formaat, wat de vertederende, wat nostaligsch aandoende tekeningen extra goed doet uitkomen. De lijntekeningen in bruin zijn ingekleurd met zachte kleuren aquarel in ook vooral bruintinten; de stijl doet een beetje denken aan de illustraties uit de verhalen van Pieter Konijn. De volwassenen worden verbeeld door beren en de kinderen door muisjes. De tekst beperkt zich tot één, soms twee regels dialoog onder aan de bladzijde. Een mooi verzorgd, sfeervol prentenboek. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Ernest en Celestine in het circus'*. In 1994 in kleiner formaat verschenen onder de titel 'Brammert en Tissie gaan picknicken'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030372059

Titel Ernest en Celestine gaan picknicken
Auteur Gabrielle Vincent
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Ernest et Célestine vont pique-niquer. - Paris : Duculot, (c)1982 - Oorspronkelijke titel: Brammert en Tissie gaan picknicken. - Doornik ; Dronten : Casterman, (c)1994
ISBN 9789030372059
PPN 409315214
Thematrefwoord Picknicken ; Weer
Taal Nederlands