Woestijnen
Boek

Woestijnen ([2017])/ Nick Hunter, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Hiskia Peters

Ga mee op ontdekkingsreis door de woestijn en lees o.a. hoe je hier kunt overleven en welke ontdekkingsreizigers er zijn geweest. En vooral wat de bedreigingen zijn en wat we eraan kunnen doen. Met tijdlijn, wereldkaart en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ga mee op ontdekkingsreis naar de woestijn. Zo ontdek je hoe je je weg vindt, er kunt overleven, welke ontdekkingsreizigers er heengingen en welke planten en dieren er voorkomen. Woestijn-experts vertellen over hun onderzoek en ervaringen. De informatie is verdeeld over tien hoofdstukken van twee tot vier bladzijden. De teksten zijn voorzien van tussenkopjes en er staan enige kleurenfoto's bij. In vier steeds terugkerende pictogrammen in pastelkleurige kaders staat informatie over natuurbehoud, onverwachte weetjes, de levensgeschiedenis van ontdekkingsreizigers en wetenschappers en wat je nodig hebt op je ontdekkingstocht. De gevaren van het groter worden van de woestijn door klimaatverandering komen uiteraard ook aan bod. De mens zal diverse maatregelen moeten nemen om dit te stoppen. Achterin is een globale wereldkaart opgenomen met o.a. de woestijnen, een tijdlijn en overzicht van feiten. Bevat verder een verklarende woordenlijst, register en tips om meer te weten te komen over dit onderwerp. Maakt deel uit van de reeks 'Op ontdekkingsreis'*. De uitgave op stevig papier is het zeker waard om door te lezen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755551 | 48 pagina's

Titel Woestijnen
Auteur Nick Hunter
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Deserts. - North Mankato, Minnesota : Capstone Global Library Limited, (c)2014. - (Explorer travel guides)
ISBN 9789461755551
PPN 408335661
Rubriekscode 567.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Woestijnen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Woestijnen

Relaties/Serie

Op ontdekkingsreis
Boek

Op ontdekkingsreis (2017)

vol.
Uitgeleend