Zomer
Boek

Zomer ([2017])/ Karl Ove Knausgård, met illustraties van Anselm Kiefer ; uit het Noors vertaald door Sofie Maertens en Maud Jenje

Korte impressies van dieren en dingen in huis en tuin, afgewisseld met dagboekfragmenten van de Noorse auteur over zijn gezin, reizen en literatuur.

Aanwezigheid

Recensie

Prachtig uitgegeven slotdeel van 'De vier seizoenen', dagboeken waarin de bestsellerauteur zich vooral richt tot zijn tweejarige dochtertje Anne. Hij schrijft over van alles: katten, campings, kastanjebomen, muggen, vleermuizen, eieren, vlinders en tranen. Die korte impressies wisselt Knausgård af met dagboekfragmenten. Daarin krijgt het dagelijkse gezinsleven met jonge kinderen de ruimte, zijn reizen, zijn literaire visie en zijn lectuur. Vooral om die laatste twee thema's is het dagboek van belang. Over zijn 'ik' zegt hij bijvoorbeeld dat dat slechts een plek is waar zijn gedachten en gevoelens doorheen gaan. De dagboeken van filosoof Emanuel Swedenborg vormen voor de auteur ook een stimulans. Het gevoel egoloos te zijn is een belangrijke opmerking in deze dagboeknotities uit 2016. Met aquarellen van Anselm Kiefer.

Specificaties

Nederlands | 9789044536409 | 429 pagina's

Titel Zomer
Auteur Karl Ove Knausgård
Secundaire auteur Anselm Kiefer ; Sofie Maertens ; Maud Jenje
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Geus, [2017]
Overige gegevens 429 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Om sommeren. - Oslo : Forlaget Oktober AS, (c)2016
ISBN 9789044536409
PPN 409227994
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De vier seizoenen
Boek

De vier seizoenen (2016-...)

vol. 4
Uitgeleend
Karl Ove Knausgård