De donker-doos
Boek

De donker-doos ([2017])/ geschreven door Louise Greig, geïllustreerd door Ashling Lindsay ; vertaald uit het Engels door Ineke Ris

Als Max gaat slapen, maakt hij de doos in zijn kamer open. De dag glipt erin en de nacht glipt eruit. Dieren gaan naar huis of ze gaan juist spelen. Prentenboek met fantasievolle kleurenillustraties en licht poetische tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is bedtijd en kleine Max neemt afscheid van de dag die langzaam verandert. Hij heeft een sleutel aan een rood koordje om zijn pols. Als mama is geweest voor een verhaaltje, maakt Max de nachtblauwe doos in zijn kamer open met zijn sleutel: de dag glipt naar binnen en de nacht komt eruit. De nacht is ondeugend en donker. De nacht is zacht en blijft bij Max, stil en sterk. Tot de nacht zelf moe wordt - dan doet Max zijn doos weer open en glipt de nacht naar binnen en komt de dag naar buiten. Poëtisch en fantasierijk prentenboek over de geleidelijke overgangen van dag en nacht. De prenten in gemengde techniek (verf, potlood) zijn toegankelijk, fantasievol en wat mysterieus en passen goed bij de tekst. De tekst is kort en ritmisch, gedeeltelijk letterlijk beschrijvend en deels meer poëtisch. Niet eenvoudig maar rijk prentenboek in taal, beeld en idee: de wisseling van dag en nacht en het geleidelijk overgaan in elkaar verbeeld in de vorm van een 'donkerdoos'. Mooie gebonden uitgave. Een geruststellend boek over de nacht en het donker. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053416457

Titel De donker-doos
Auteur Louise Greig
Secundaire auteur Ashling Lindsay ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2017]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: The night box. - London : Egmont UK Limited, (c)2017
ISBN 9789053416457
PPN 409782114
Thematrefwoord Slapen ; Dagritme ; Nacht
Taal Nederlands