Leven als een astronaut
Boek

Leven als een astronaut jouw buitenaardse avontuur! ([2017])/ Mark Brake, vertaling [uit het Engels]: Rob de Ridder

Hoe plas je in een ruimtepak? Met welk ruimteschip reis je naar Mars? Gids voor toekomstige astronauten, met allerlei informatie over de ruimtevaart en het heelal. Met veel kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 21/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek RUIMTEVAART BRAK

Recensie

Voor de enthousiaste jonge ruimtevaartliefhebber verscheen dit sterrenkunde- en ruimtevaartboek, dat de lezer als astronaut het heelal laat verkennen. In twaalf hoofdstukken reist de lezer naar onze zon, de maan, de planeten en hun manen. Daarnaast wordt ook gezocht naar ruimtekeien of vulkanen en objecten dieper in het heelal. Er is aandacht voor bungeejumpen, skydiven en andere extreme sporten op andere planeten en de vraag rijst of wonen op andere planeten in de toekomst een optie is. Het stevige boek geeft steeds beknopte informatie waardoor de lezer niet heel diep op de materie ingaat, maar wel veel te weten komt. De onderwerpen (steeds per dubbele pagina) staan in korte kolommen of kaders met eigen kop. Speelse lay-out waarin vele kleurenfoto's (o.a. NASA en ESA-materiaal) en getekende illustraties de tekst begeleiden. Het geheel is overzichtelijk en staat vol boeiende feiten en weetjes. Er is gebruikgemaakt van verschillende lettertypen en -groottes en gele kleuraccenten. Bevat een woordenlijst en register. Helaas zijn er geen internetlinks opgenomen. Leuk voor o.a. werkstukken en spreekbeurten. Een educatieve reis voor ruimtereizigers van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000356225 | 160 pagina's

Titel Leven als een astronaut : jouw buitenaardse avontuur!
Auteur Mark Brake
Secundaire auteur Rob de Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2017]
Overige gegevens 160 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Omslag en titelpagina vermelden: Lonely PlanetTM Junior - Met register - Vertaling van: How to be a space explorer : your out-of-this-world adventure. - Footscray, Victoria : Lonely Planet Kids, (c)2014
ISBN 9789000356225
PPN 409150185
Rubriekscode 659.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtevaart
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart