Bekentenissen van een hersenchirurg
Boek

Bekentenissen van een hersenchirurg ([2017])/ Henry Marsh, vertaling [uit het Engels] Ludo Hellemans ; tekstredactie Leo Polak

Openhartige beschrijving van een gepensioneerde hersenchirurg van alle zaken die hem als medicus en als mens bezighielden gedurende zijn carrière.

Aanwezigheid

Recensie

Vertaling van een Engelse editie uit 2017. De auteur is gepensioneerd senior consultant neurosurgeon van de Atkinson Morley Wing van het St George's Hospital in Londen. Hij is als auteur bekend geworden door zijn boek 'Allereerst niet schaden'*. In het huidige boek beschrijft hij op zeer persoonlijke wijze zijn ervaringen als neurochirurg in het ziekenhuis in Londen waar hij bijna veertig jaar heeft gewerkt. Hij gaat daarbij niet alleen in op de medische zaken van zijn patiënten, maar vertelt ook hoe lastig het is met patiënt en familie tot een goede besluitvorming m.b.t. de behandeling te komen en de emoties die daarbij een rol spelen. Bovendien geeft hij aan wat de voordelen en bezwaren van de National Health Service zijn. Uitgebreid gaat hij ook in op zijn bezoeken aan het ziekenhuis van zijn collega neurochirurg in Kathmandu in Nepal, waar hij als student ook al was geweest. Ook komen de bezoeken aan de Oekraïne en zijn belevenissen daar aan de orde. De auteur is een uitstekende verhalenverteller.

Specificaties

Nederlands | 9789046822258 | 271 pagina's

Titel Bekentenissen van een hersenchirurg
Auteur Henry Marsh
Secundaire auteur Ludo Hellemans ; Leo Polak
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nieuw Amsterdam, [2017]
Overige gegevens 271 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Admissions. A life in brain surgery. - London : Weidenfeld & Nicolson, (c)2017
ISBN 9789046822258
PPN 41091651X
Rubriekscode 605.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Neurochirurgen; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Artsen