Basishandboek handlettering
Boek

Basishandboek handlettering ([2017])/ Megan Wells, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Marjan Lindt

Stapsgewijs letterontwerpen maken, met basislettertypes, letterverbindingen en toevoeging van kleur en versieringen, voor zowel beginners als gevorderden.

Aanwezigheid

Recensie

Handletteren, het tekenen van mooi (versierde) letters en spreuken, is ontzettend populair. Met dit boek leert men stapsgewijs zelf mooie letterontwerpen te maken. Na de inhoud en intro, krijgt men algemene tips en uitleg over de benodigde materialen. Hierna is het boek in drie delen verdeeld. Deel 1 behandelt het tekenen van losse letters uitgaande van een vijftal basislettertypes, gebaseerd op serif, sans-serif en script fonts. Per lettertype wordt uitgelegd hoe deze is opgebouwd en tevens krijgt men tips hoe hierop te variëren. In deel 2 gaat men aan de slag met woorden en zinnen, zoals trucs om letters te verbinden, hulplijnen gebruiken, compositie en tips om de nadruk te leggen op bepaalde delen. In deel 3 gaat men kleur en details toevoegen. Verschillende materialen worden hiervoor gebruikt, namelijk: waterverf, acrylverf en kleurpotlood. Verder leert men details toe te voegen, zoals schaduwen, 3D effecten en versieringen. Dit alles wordt begrijpelijk uitgelegd, verduidelijkt met vele kleurenafbeeldingen. Een leerzaam handboek, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Specificaties

Nederlands | 9789044748109 | 62 pagina's

Titel Basishandboek handlettering
Uniforme titel Handlettering
Auteur Megan Wells
Secundaire auteur Marjan Lindt
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2017]
Overige gegevens 62 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: het creatieve handboek om zelf de mooiste letters en woorden te leren tekenen - Vertaling van: Hand-lettering: an interactive guide to the art of drawing letters. - Peter Pauper Press, Inc., 2016
ISBN 9789044748109
PPN 409147419
Rubriekscode 746
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kalligrafie
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Kalligrafie