Het verloren dorp
Boek

Het verloren dorp ((c)2017)/ door Stacia Deutsch, vertaling [uit het Engels]: Koen Driessens

Smurfin, Potige, Brilsmurf en Klungel volgen een onbekende Smurf naar een verloren Smurfendorp. Maar tovenaar Gargamel is ook altijd op zoek naar nieuwe Smurfen. Verhaal van de animatiefilm, met enkele kleurenfoto's. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Wanneer Smurfin zich met haar vrienden Potige Smurf, Brilsmurf en Klungel (samen Team Smurf) buiten het Smurfendorp begeeft, ontdekken ze een vreemde Smurf die in het Verboden Bos verdwijnt. Ze achtervolgen de Smurf, maar de boze tovenaar Gargamel heeft zijn streken nog lang niet verloren. Hij blijft op zoek naar alle Smurfen om zijn eigen toverkracht te kunnen vergroten. De animatiefilm 'De Smurfen: Het verloren dorp' ging in april 2017 in première. Dit verhaal is naar het filmscenario geschreven en dat is duidelijk te merken. Bewegingen, acties en dergelijke, die je normaal ziet of hoort in striptekening of film, worden hier overvloedig beschreven. Het taalgebruik is wat Vlaams. Dit kleine formaat pocketboek is gedrukt in een groot lettertype. Het taalgebruik is niet moeilijk maar bevat af en toe behoorlijk lastige woorden. Aardig voor liefhebbers van Smurfen en liefhebbers van de film maar bepaald geen uitschieter. Achterin acht pagina's met beelden uit de film, in kleur; geen illustraties tussen de tekst. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002264320 | 141 pagina's

Titel Het verloren dorp
Auteur Stacia Deutsch
Secundaire auteur Koen Driessens ; Stacey Harman
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : SU Books, (c)2017
Overige gegevens 141 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Het boek van de film. - Gebaseerd op het scenario van Stacey Harman e.a. - Vertaling van: Smurfs: the lost village. - New York : Simon & Schuster Children's Publishing Division, (c)2017
ISBN 9789002264320
PPN 40978124X
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Tovenaars
Taal Nederlands