De dag waarop groen rood werd
Boek

De dag waarop groen rood werd ([2017])/ door Ellen Jansen, met illustraties van Giuseppe Modica

Het groene licht uit een stoplicht gaat op reis naar zee. Groen valt in de rode verf. Hoe moet dat nu? Straks zijn er twee rode mannetjes in het stoplicht. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Het groene licht uit een stoplicht gaat op reis naar zee. Groen valt in de rode verf en maakt zich erg veel zorgen. Nu zijn er straks twee rode mannetjes in het stoplicht. Deel uit de serie 'Borre leesclub', voorheen 'De gestreepte boekjes' voor kinderen op de basisschool, ontwikkeld in samenwerking met deskundigen. Het inhoudelijk ongewijzigde boek is geschreven voor eind groep vier van het basisonderwijs. De blokjes tekst op de rechterpagina's zijn gedrukt in een schreefloze letter. Het is een aardig verhaal, met een verrassend einde. Links staan paginagrote (computer)illustraties in kleur. Via een code in het boek kun je op een website het leesbegrip toetsen via vragen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089220974

Titel De dag waarop groen rood werd
Uniforme titel Ik lees zelf
Auteur Ellen Jansen
Secundaire auteur Giuseppe Modica
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoetermeer] : [Borre Educatief bv], [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Op omslag: Ik lees zelf - Oorspronkelijke uitgave: Zoetermeer : Pica Educatief, (c)2009. - (De gestreepte boekjes. Groep 4 ; mei)
ISBN 9789089220974
PPN 410260487
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Borre leesclub. Groep 4
Boek

Borre leesclub. Groep 4 (2017)

vol. mei
Uitgeleend