Mijn eerste verhaaltjes over dieren
Boek

Mijn eerste verhaaltjes over dieren (2017)/ tekst: Rebecca Langlois, Emanuelle Cabrol, Céline Potard, Katherine Quénot, illustraties: Shiilia, Isabelle Chauvet, Léa Fabre, Tiago Americo ; algemene bewerking en vertaling [uit het Frans]: Catalina Steenkoop ; redactie NL: Emile Salomons

Verzameling van zeven dierenverhalen: elke dag van de week een verhaaltje van een andere schrijver en illustrator. Met kleurrijke illustraties en tabbladen voor de zeven dagen. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

In deze vrolijke uitgave zijn zeven korte, vriendelijke dierenverhalen gebundeld; voor elke dag van de week één. Ze zijn daadwerkelijk per dag verdeeld in verschillende katernen, herkenbaar aan gekleurde tabbladen die aan de bovenkant en zijkant uitsteken. Daarop staan de dagen van de week vermeld, met een afbeelding van het dier waar het betreffende verhaaltje over gaat. De dagen spelen verder geen rol in de verhalen. De korte vertellingen zijn geschreven door verschillende auteurs, maar vormen samen toch een duidelijk geheel doordat het thema 'dieren' als een rode draad door alle verhalen heen loopt. De dieren kunnen in de verhalen praten en denken als mensen. De vertellingen zijn ongeveer zes pagina's lang en bevatten steeds paginavullende illustraties met enkele regels tekst. De heldere en kleurrijke illustraties - gemaakt door verschillende illustratoren - kennen verschillende stijlen: de een is strak, de ander meer tekenachtig. Voorin een inhoudsopave. Een 'beestachtig' leuke, vriendelijke uitgave; stevig omslag met twee afgeronde hoeken en dunne, glanzende pagina's. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059242890

Titel Mijn eerste verhaaltjes over dieren
Secundaire auteur Rebecca Langlois ; Shiilia" ; Catalina Steenkoop ; Emile Salomons
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Giraf Books, 2017
Overige gegevens 44 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Mes premières histoires d'animaux. - Paris : éditions Auzou, (c)2016
ISBN 9789059242890
PPN 409263494
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Weekdagen
Taal Nederlands