Wat zwemt en bijt je?
Boek

Wat zwemt en bijt je? meer dan 400 grappige raadsels voor kinderen ([2017])/ tekst: Greet Bauweleers

Bevat ruim 400 raadsels die meestal grappig zijn. Zoals: 'Wat is de lievelingsdag van een astronaut? Maandag'. Met kleine zwart-witttekeningen. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Wat geeft licht en is eetbaar? Kaarsfondue', 'Met welke hand kun je het beste schrijven? Een hand schrijft niet zo goed, je kunt beter een pen nemen' en 'Welk paard ziet van voren net zoveel als van achteren? Een blind paard'. Drie willekeurige voorbeelden uit dit kleine en compacte raadselboek voor kinderen waarin ruim 400 raadsels zijn opgenomen. Sommige kunnen als spitsvondig met grappige taalvondsten beoordeeld worden , andere zijn eerder oubollig, afgezaagd of voor de hand liggend. Op elke pagina staan gemiddeld vier raadsels waarbij de titel vetgedrukt is. Ze staan in een willekeurige volgorde in de uitgave; ze zijn niet gerubriceerd. Het antwoord is cursief gedrukt onder de vraag. De meeste raadsels gaan vergezeld van een eenvoudige tekening in zwart-wit. Zeker geen uitgave om achter elkaar te lezen, want dan ligt overkill bij deze meligheid snel op de loer. Leuk voor een regenachtige middag of in spelvorm. Op het omslag, voorop en achterop, staat ook een raadsel. In dezelfde opzet verscheen nog een uitgave en een bundeling van beide uitgaven*. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar; ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463077491

Titel Wat zwemt en bijt je? : meer dan 400 grappige raadsels voor kinderen
Uniforme titel 400 grappige raadsels voor kinderen Vierhonderd grappige raadsels voor kinderen
Auteur Greet Bauweleers
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2017]
Overige gegevens 111 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 16 cm
Annotatie Omslagtitel. - Rugtitel: 400 grappige raadsels voor kinderen - Eerder verschenen in: 900 supermaffe raadsels voor kinderen. - (c)2017
ISBN 9789463077491
PPN 409147605
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Raadsels
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels