Paterson
DVD

Paterson ([2017])/ directed by Jim Jarmusch

Paterson leidt een eenvoudig leven als buschauffeur en maakt in zijn vrije tijd gedichten. Zijn vrouw zit vol dromen en ambities en moedigt hem aan zijn gedichten te publiceren.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Jim Jarmusch (Broken flowers; Only lovers left alive) met Adam Driver (Silence; Tracks) en Golshifteh Farahani. Paterson is buschauffeur in de stad Paterson, New Jersey. Hij houdt van zijn dagelijkse routine, van zijn vrouw Laura en schrijft elke dag een gedicht in een notitieboekje. Laura houdt juist van verandering, ze hoopt door te breken als countryzangeres en moedigt Paterson aan zijn gedichten te publiceren. De recensenten geven 4-5 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 9-2-'17): '(...) In Paterson vloeit de stroom aan kleine gebeurtenissen zo achteloos en is het acteerwerk van Adam Driver zo terloops, dat je bijna zou vergeten hoe ingenieus deze film in elkaar zit. Het is een opeenvolging van mooie, liefdevolle en geestige observaties die geen moment verveelt (...) Wie gelukkig wil zijn moet de wereld bekijken met een liefdevolle blik. Een film die dat voor elkaar krijgt is er om te koesteren.' Genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes.

Specificaties

Nederlands | 5425037940580

Titel Paterson
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jim Jarmusch ; Adam Driver ; Golshifteh Farahani
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Remain in Light, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (118 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Adam Driver, Golshifteh Farahani , Barry Shabaka Henley. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2016
ISBN 5425037940580
PPN 410500208
Thematrefwoord Poezie
Taal Nederlands