Spokenjagers
DVD

Spokenjagers ([2017])/ regie Tobi Baumann

Tom (11) sluit vriendschap met het vriendelijke spook Hugo dat uit zijn huis verjaagd is door een gevaarlijke Oude IJsgeest. Spokenjager Hetty komt hen te hulp. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Duits-Oostenrijks-Ierse griezelfilm, gebaseerd op de kinderboekenserie* van Cornelia Funke. Tom (11) vindt in de kelder van zijn huis een groen en slijmerig spook, maar het spook is net zo bang van Tom als Tom van hem. Hij heet Hugo, is zeer vriendelijk en heeft dringend hulp nodig: de gevaarlijke Oude IJsgeest heeft hem uit zijn landhuis verdreven en dreigt nu de hele stad te bevriezen. Ze krijgen hulp van de professionele spokenjager Hetty Kummeling, die onlangs door het Centraal Spokeninstituut ontslagen is omdat ze te ouderwets is en niet wil samenwerken. De film is Nederlands nagesynchroniseerd, Tygo Gernandt geeft zijn stem aan Hugo. De recensenten geven 3 sterren. NRC (15-2-'17): 'Voor ouders is het even wennen aan de nasynchronisatie en de wat kinderlijke en soms zelfs oubollige toon, maar als Spokenjagers eenmaal een beetje op stoom is, valt er toch wel een en ander te genieten. Heel origineel is het allemaal niet, vaders en moeders herkennen mogelijkerwijs verwijzingen naar Ghostbusters en Men in Black. (...) Toch is het voor de doelgroep, kinderen tussen zes en twaalf, een zowel griezelige als leuke film. (...)' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983965720

Titel Spokenjagers
Uniforme titel Gespensterjäger
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tobi Baumann ; Tygo Gernandt ; Cornelia Funke
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteur: Tygo Gernandt. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op een boek van Cornelia Funke - Videoversie van de film: Duitsland, 2015 - Oorspronkelijke titel: Gespensterjäger
ISBN 8711983965720
PPN 410415251
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Spoken
Taal Nederlands