Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ben niet bang voor de wilde dieren
Boek

Ben niet bang voor de wilde dieren over spinnen, slangen, haaien en andere griezels (2017)/ tekst Geert-Jan Roebers, illustraties Wendy Panders

Voor welke dieren moet je bang zijn en voor welke niet? Pas op voor o.a. de 'lieve' pandabeer en de reuzenhaai. De vogelspin daarentegen is helemaal niet zo gevaarlijk. Lees over alle griezels uit het dierenrijk. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alle dieren in dit boek hebben iets engs: sommige zijn gewoonweg dodelijk, zoals de pijlstaartrog. Andere lijken eng maar blijken helemaal niet zo gevaarlijk, zoals de vogelspin. Dan heb je nog dieren met een enge naam (engerling, spookdiertje) en dieren die heel eng doen, waaronder de alligatorschildpad die zomaar je teen kan afbijten. En pas op voor de panda, want die schattige dikke wangen zijn feitelijk kaakspierballen waarmee deze 'knuffelbeer' zo je arm of been kan kraken. De auteur maakt bij elk dier duidelijk hoe groot het gevaar is dat je daadwerkelijk te grazen wordt genomen, waarbij ook 'griezels' als honden, luizen en oorwurmen de revue passeren. Veel interessante informatie, opgetekend in een heldere, vlotte en toegankelijke stijl. Het boek is fris vormgegeven en speels geïllustreerd met een combinatie van kleurenfoto's en -tekeningen, met hier en daar een grapje. Boven elk stukje tekst staan een speelse titel. Voor de teksten zijn een zwarte en rode letter gebruikt. Met register. Al met al een origineel, luchtig en leerzaam dierenboek, dat zich door de invalshoek, vormgeving en illustraties onderscheidt van veel andere dierenboeken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767600 | 112 pagina's

Titel Ben niet bang voor de wilde dieren : over spinnen, slangen, haaien en andere griezels
Auteur Geert-Jan Roebers
Secundaire auteur Wendy Panders
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2017
Overige gegevens 112 pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 24 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789025767600
PPN 409089818
Rubriekscode 592.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wilde dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wilde dieren