Maak je geen zorgen, Mees!
Boek

Maak je geen zorgen, Mees! ([2017])/ geschreven door Matthew Morgan, geillustreerd door Gabriel Alborozo ; vertaald uit het Engels door Ineke Ris

Mees is bang voor spinnen, voor ruimtewezens maar ook dat andere kinderen hem niet aardig vinden. Het hoofd van Mees zit altijd vol zorgen. Van zijn hond Bob leert Mees hoe hij zijn zorgen kan laten verdwijnen. Prentenboek met illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De kleine jongen Mees maakt zich heel veel zorgen. Hij is bang om gebeten te worden door een spin, ontvoerd te worden door ruimtewezens, weggespoeld te worden door het afvoerputje, en nog veel meer. Hij praat met niemand over zijn gepieker, omdat hij (ten onrechte) denkt dat zijn ouders te druk zijn en anderen hem zullen uitlachen. Maar hond Bob kan zonder oordeel heel goed luisteren. Als Mees aan Bob vertelt over zijn angsten, zien ze er opeens veel kleiner uit. De zorgen, die als bubbels in zijn hoofd zaten, vliegen weg. Samen schoppen en stompen ze de rondvliegende zeepbellen kapot. En weg zijn de zorgen. Zo ervaart Mees, dat hij de zorgen uit zijn hoofd kan laten verdwijnen door erover te praten. Mooie paginagrote en soms kleinere, heldergekleurde illustraties vertellen het verhaal, waarin de zorgen prachtig zijn weergegeven in zeepbellen, die kapot geprikt kunnen worden. De tekst beperkt zich tot enkele korte zinnen, waarin soms woorden dik of juist heel klein zijn afgedrukt om accenten weer te geven. Perfect prentenboek om gevoelige kinderen te helpen om over hun angsten te praten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053416471

Titel Maak je geen zorgen, Mees!
Auteur Matthew Morgan
Secundaire auteur Gabriel Alborozo ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Thank goodness for Bob. - London : Egmont UK Limited, (c)2017
ISBN 9789053416471
PPN 411288873
Thematrefwoord Angsten ; Honden
Taal Nederlands