Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Nuance.
Boek

Nuance. migranten; verhalen en vragen (mei 2017)/ concept en vormgeving: Studio Kaap, tekst: Rob Chevallier ; fotografie: Alain Baars

Persoonlijke verhalen van vluchtelingen die naar Nederland kwamen, afgewisseld met vragen van en antwoorden aan Nederlandse burgers over hun opvang.

Aanwezigheid

Recensie

In de stad Arnhem zijn er in de afgelopen jaren veel vluchtelingen bijgekomen vanwege de vele brandhaarden in de wereld, maar hoe zit het met hen? Hoe zijn ze hier terechtgekomen? In dit boek komen naast deze vragen ook verhalen aan bod over de levens van de mensen en over hoe zij hun toekomst zien in ons 'kikkerlandje'. Velen van hen voelen zich nog niet thuis in Nederland vanwege de taalbarrière of vanwege het gemis van hun familieleden, maar beetje bij beetje lukt het hun om hier voet aan de grond te krijgen. Daarnaast komen de vragen aan bod van bezorgde en nieuwsgierige Nederlandse burgers; van vragen over waarom statushouders sneller een huis toegewezen krijgen tot aan vragen of er geradicaliseerde personen tussen zitten; al deze vragen worden beantwoord door de stichting Vluchtelingenwerk. Verschillende auteurs hebben de verhalenbundel op een persoonlijke en informatieve manier geschreven waardoor je je als lezer meteen betrokken voelt bij de verhalen. Het boek is vooral bedoeld voor een doelgroep die zich interesseert in verhalen over statushouders in ons land. De vormgeving is bijzonder: A4-formaat met kleurenfoto's van de migranten; de pagina's zijn letterlijk gelardeerd met lila pagina's in kleiner formaat, waarop in witte letters vragen worden gesteld en beantwoord.

Specificaties

Nederlands | 9789090306032 | 31 pagina's

Titel Nuance. : migranten; verhalen en vragen
Uniforme titel Migranten; verhalen en vragen
Auteur Rob Chevallier
Instelling /Studio Kaap, Arnhem
Secundaire auteur Alain Baars
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Arnhem] : [Studio Kaap], mei 2017
Overige gegevens 31 pagina's - foto's - 31 cm
Annotatie Nuance is een initiatief van Studio Kaap en Rob Chevallier
ISBN 9789090306032
PPN 411448218
Rubriekscode 313.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vluchtelingen; Arnhem; Verhalen
Trefwoord Arnhem
Migratie
Immigratie
Allochtonen
Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen