Langer zelfstandig
Boek

Langer zelfstandig ouder worden met hulpbronnen, ondersteuning en zorg (februari 2017)/ Crétien van Campen, Jurjen Iedema, Marjolein Broese van Groenou en Dorly Deeg

Verslag van een onderzoek naar de mogelijkheden voor ouderen om langer en relatief zelfstandig in de eigen buurt en het eigen huis te blijven wonen.

Aanwezigheid

Recensie

Veel Nederlandse burgers van 65 jaar en ouder blijven relatief lang en relatief zelfstandig in eigen buurt en huis wonen. Dit dankzij uiteenlopende vormen van zorg en ondersteuning. Deze studie van het bekende Sociaal en Cultureel Planbureau in samenwerking met de Vrije Universiteit (en de LASA-panelgegevens over de jaren 1998-2012) toont van welke zorg, voorzieningen, persoonlijke en sociale hulpbronnen zij gebruikmaken en hoe lang ze daarmee voor elkaar krijgen om zelfstandig blijven wonen voordat ze naar een zorginstelling verhuizen (of overlijden). De gegevens zijn ontleend aan een landelijk langjarig onderzoek dat vanaf het eerste jaar een vaste representatieve groep Nederlanders volgt, die bij aanvang 1768 personen omvat. Verder zijn met de gegevens berekeningen (ex ante) gemaakt, om te kunnen inschatten in hoeverre er effecten te verwachten zijn van beïnvloeding op welke factoren. Een belangrijke studie voor onder meer beleidsambtenaren, politici, zorgspecialisten en andere betrokkenen en geïnteresseerden.

Specificaties

Nederlands | 9789037708172 | 71 pagina's

Titel Langer zelfstandig : ouder worden met hulpbronnen, ondersteuning en zorg
Auteur C. van Campen
Instelling /Sociaal en Cultureel Planbureau
Secundaire auteur Jurjen Iedema ; Marjolein Broese van Groenou ; Dorly Deeg
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Sociaal en Cultureel Planbureau, februari 2017
Overige gegevens 71 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie ISSN van de serie: ISSN 1568-1262 - Met literatuur opgave
ISBN 9789037708172
PPN 40868612X
Rubriekscode 324
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verouderen; Verzorging
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ouderenzorg

Relaties/Serie

SCP-publicatie
Boek

SCP-publicatie (2000-...)

vol. 2017-3
Uitgeleend