Waarderend leren in het voortgezet onderwijs
Boek

Waarderend leren in het voortgezet onderwijs versterken van talent, plezier en motivatie op school ([2017])/ Annechien van Buurt, Eefje Teeuwisse, Nina Timmermans

Tips, lesvoorbeelden en diverse werkvormen om leerkrachten in het voortgezet onderwijs te ondersteunen bij het bevorderen van de talenten en motivatie van hun leerlingen.

Aanwezigheid

Recensie

In deze publicatie behandelen Annechien van Buurt en haar collega's, allen begeleiders van scholen, op een erg praktische, waarderende en toegankelijke manier een actueel onderwijskundig thema dat leerkrachten dagelijks bezighoudt, namelijk: 'hoe kun je het beste uit alle leerlingen - hun talenten en motivatie - naar boven halen en verder ontwikkelen? De auteurs zijn op zoek gegaan naar wat werkt in de praktijk bij jongeren. Zij zijn daar wonderlijk goed in geslaagd. Ze vertrekken vanuit zes inspirerende en leidende principes: waarderen wat is, versterken wat werkt, uitgaan op onderzoek, energie losmaken, inzetten op de relatie en kleine stappen zetten. Het boek is zeer klantvriendelijk opgebouwd. Ieder deeltje start met het uitleggen van de belangrijkste inzichten uit de wetenschap over het thema. Daarna volgen heel wat mooi uitgewerkte en onmiddellijk bruikbare werkvormen. Voor de leerkrachten die verdere informatie wensen, verwijzen ze naar recente boeken, artikelen, videofragmenten en websites. Een boek dat in het voortgezet onderwijs zeker zijn plaats verdient. Zeer praktisch en breed inzetbaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492525024 | 190 pagina's

Titel Waarderend leren in het voortgezet onderwijs : versterken van talent, plezier en motivatie op school
Auteur Annechien van Buurt
Secundaire auteur Eefje Teeuwisse ; Nina Timmermans
Type materiaal Boek
Uitgave Huizen : Pica, [2017]
Overige gegevens 190 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789492525024
PPN 40877116X
Rubriekscode 419.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onderwijspsychologie ; Leerpsychologie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Onderwijs-psychologie