Kunst= taal en rekenen
Boek

Kunst= taal en rekenen drie jaar Boijmans taal- en rekenprogramma ([2017])/ Wolf Brinkman, Elsje Miedema, Catrien Schreuder, illustraties Wolf Brinkman ; eindredactie Marita Weener

Impressie in woord en beeld van een driejarig samenwerkingsproject (2013-2016) tussen Museum Boijmans van Beuningen, kunstenaar Wolf Brinkman en twee basisscholen, met als doel te onderzoeken hoe kunsteducatie kan bijdragen aan taal- en rekenvaardigheden.

Aanwezigheid

Recensie

Impressie in woord en beeld van een driejarig samenwerkingsproject (2013-2016) tussen Museum Boijmans van Beuningen, kunstenaar Wolf Brinkman en twee basisscholen. Doel: onderzoeken hoe kunsteducatie kan bijdragen aan taal- en rekenvaardigheden. Naast museumlessen onder leiding van een museumdocent kregen de kinderen kunstlessen van Brinkman in de klas. Daarin bracht steeds een kunstwerk uit de museumcollectie het gesprek op gang. Al filosoferend werden kernbegrippen als 'mooi', 'oneindig' en 'ruimte' onderzocht. Diverse materialen en opdrachten daagden vervolgens uit om een thema met handen en hoofd te onderzoeken. Nabespreking was essentieel. Kunst blijkt talloze aanknopingspunten te bieden om aan de slag te gaan met rekenkundige begrippen als oppervlak, volume, evenwicht en tijd, terwijl onder andere filosoferen en associëren de taalontwikkeling stimuleren.Het boek bevat geen kant-en-klare lessenreeks, maar deelt ervaringen door middel van foto's, citaten, toelichting, verantwoording en reflectie. Inspirerend voor iedereen die met basisonderwijs te maken heeft. Op basis van dit project ontwikkelt Boijmans nu taal- en rekenmuseumlessen.

Specificaties

Nederlands | 9789023255352 | 120 pagina's

Titel Kunst= taal en rekenen : drie jaar Boijmans taal- en rekenprogramma
Auteur Wolf Brinkman
Secundaire auteur Elsje Miedema ; Catrien Schreuder ; Marita Weener
Type materiaal Boek
Uitgave Assen : Koninklijke Van Gorcum, [2017]
Overige gegevens 120 pagina's - illustraties - 26 cm
ISBN 9789023255352
PPN 408474343
Rubriekscode 475
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Taalonderwijs; Basisonderwijs ; Rekenkunde; Basisonderwijs ; Kunstzinnige vorming; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Basisonderwijs