Prooi
DVD

Prooi ([2017])/ scenario en regie Dick Maas

De politie roept de hulp in van Artis dierenarts Lizzy na de vondst van een gruwelijk afgeslacht boerengezin. Lizzy denkt dat een leeuw dit veroorzaakte, wat de autoriteiten aanvankelijk in twijfel trekken, maar na een bloedbad in het Vondelpark wordt de jacht geopend.

Recensie

Thriller van Dick Maas (Quiz; Sint; Moordwijven) met Sophie van Winden (Heer & Meester) in haar eerste grote filmrol. Op een boerderij in de buurt van Amsterdam wordt een gruwelijk afgeslacht gezin gevonden. Lizzy, dierenarts in Artis, herkent de bloederige verminkingen als het werk van een agressieve leeuw. De politie gelooft haar verhaal niet, maar wanneer ook in het Vondelpark een bloedbad plaatsvindt, stemmen de autoriteiten in met haar plan om de Britse jager Jack in te zetten. Lizzy's vriend Dave (Julian Looman), cameraman voor een lokale nieuwszender, is hier niet blij mee, want Jack was vroeger Lizzy's vriend. De recensenten geven 2-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) De film is vakkundig en met zichtbaar plezier geregisseerd: met de actie, ranzigheid en typische Maashumor zit het wel goed. De leeuw - een combinatie van robot en computeranimatie - oogt soms wat houterig, maar kan ermee door. Zwakste schakel is het scenario: plot, personages en dialogen zijn zelfs voor een sympathieke pulpfilm te mager.' Marco Weijers (Telegraaf 13-10-'16) ziet een 'hartveroverende hoofdrol', 'schwung' en een 'torenhoge funfactor'.

Specificaties

Nederlands | 8719372003053

Titel Prooi
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dick Maas ; Sophie van Winden ; Julian Looman ; Mark Frost
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sophie van Winden, Julian Looman, Mark Frost, Rienus Krul. - Nederlands gesproken en ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : Shooting Star Film Company & Parachute Pictures, 2016 - Bevat eveneens: De leeuw ; Stunts
ISBN 8719372003053
PPN 409611263
Genre thriller - humoristische roman
Taal Nederlands