Redders
Boek

Redders aan de slag! ([2017])/ tekst: Helen Weir, illustraties: Stephen Barker en Jo Byatt

Met welk voertuig kan brandweervrouw Alies zo snel mogelijk een brand blussen? En kan strandwacht Stef het hondje beter redden met het cruiseschip, de surfplank of de reddingsboot? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Welk voertuig heeft de brandweervrouw nodig om de brand te blussen? En met welke auto kan Joep als hij van zijn paard gevallen is het snelst naar het ziekenhuis? Vier situaties worden geschetst, waarbij wordt gevraagd welk voertuig daarbij hoort. Steeds zijn vier van de afgebeelde voertuigen benoemd en voorzien van een flapje. Als dat opengemaakt wordt kan de peuter zien of het juist of niet juist is (op de achterkant van de flap staat in tekst of het antwoord correct is of waarom het niet klopt). Op de laatste pagina worden in rijen nog meer reddingsvoertuigen getoond, maar dan zonder flapje. De redelijk eendimensionale, platte afbeeldingen laten de kenmerken van een voertuig goed zien. De gehele situatie, met veel details, nodigt uit om er zelf een verhaal bij te maken. Ook de tekst achter de flapjes nodigt uit tot interactie. Het interactief bezig zijn levert een bijdrage aan de taalontwikkeling van het kind en eveneens aan de visuele ontwikkeling. Het prentenboek is van een stevig karton, dat veelvuldig gebruik toelaat. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Klussers : aan de slag!'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021677491

Titel Redders : aan de slag!
Auteur Helen Weir
Secundaire auteur Stephen Barker ; Jo Byatt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma kinder- & jeugdboeken, [2017]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Titelpagina vermeldt tevens: Flapjesboek - Vertaling van: On the move : rescue. - London : Egmont UK Ltd, 2017
ISBN 9789021677491
PPN 409268682
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Beroepen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands