Klussers
Boek

Klussers aan de slag! ([2017])/ tekst: Helen Weir, illustraties: Stephen Barker en Jo Byatt

Met welk voertuig kan dierenarts Mo het beste een paard vervoeren? En kan machinist Polly de reizigers beter naar de stad brengen met de ijscokar, de vrachtwagen of de trein? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

De hoofdvraag van dit prentenboekje is: met welk voertuig kun je deze klus het beste uitvoeren? Machinist Polly moet alle reizigers naar de stad brengen, Saar moet op de bouwplaats een diep gat graven, piloot Tim brengt de passagiers naar hun vakantiebestemming en dierenarts Mo moet een paard vervoeren. Elke situatie beslaat een dubbele pagina, waarop vier voertuigen worden benoemd en zijn voorzien van een flapje. Door het omslaan van het flapje wordt duidelijk of het juiste antwoord is gevonden en is de binnenkant van het voertuig te zien. De illustraties zijn plat en kleurrijk, het boek is uitgevoerd in dik, gelamineerd karton, met afgeronde hoeken. Op de laatste twee pagina's worden alle beroepen (waaronder opvallend veel vrouwen!) en bijbehorende voertuigen nog eens in een overzicht getoond. In dezelfde opzet verscheen ook 'Redders : aan de slag!'*. Een leuke uitgave voor de allerkleinsten, die onder begeleiding vele plezierige momenten zal opleveren. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021677507

Titel Klussers : aan de slag!
Auteur Helen Weir
Secundaire auteur Stephen Barker ; Jo Byatt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma kinder- & jeugdboeken, [2017]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Titelpagina vermeldt tevens: Flapjesboek - Vertaling van: On the move : jobs. - London : Egmont UK Ltd, 2017
ISBN 9789021677507
PPN 409268690
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Beroepen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands