Zoveel om voor te danken
Boek

Zoveel om voor te danken een veelkleurig voelboek ([2017])/ illustraties Stuart Lynch, vertaling [uit het Engels]: Marijn Wenderich

Er is veel om dankbaar voor te zijn. De warme trui die op je kast ligt en de vrienden en dieren om ons heen. Klein hardkartonnen boekje met kleurrijke illustraties, voelelementen en korte tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vierkante hardkartonnen prentenboekje laat ons de gewone dingen uit het leven zien waar we dankbaar voor zouden kunnen zijn. Aan de orde komt bijvoorbeeld de warme trui die we aan mogen trekken en de appel die we op mogen eten. Maar ook de vrienden in ons leven en de dieren die we tegenkomen, worden niet vergeten. De eenvoudige figuren zijn vrolijk neergezet in heldere kleuren. Ze hebben een voelbaar reliëf doordat ze zijn opgeplakt of juist zijn uitgesneden. Het gebruikte karton en de figuren voelen glad aan. De mens en dierfiguren hebben een eenvoudige en vaak dezelfde, maar vriendelijke gezichtsuitdrukking. Er is weinig tekst, op elke spread twee (delen van) zinnen op rijm, die goed bij de illustraties aansluiten. In dezelfde opzet verscheen 'Noachs drukke dierenboot : een veelkleurig voelboek'*(2016). Spelenderwijs laat dit boekje jonge kinderen op een leuke manier kennismaken met het begrip dankbaar zijn. De uitgave is tevens geschikt om de dialoog met dreumesen en peuters te openen over dit onderwerp. Te gebruiken op een christelijke instelling of thuis. Voor kinderen met een christelijke achtergrond vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085433415

Titel Zoveel om voor te danken : een veelkleurig voelboek
Auteur Stuart Lynch
Secundaire auteur Marijn Wenderich
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Columbus, [2017]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Count my blessings. - Make Believe Ideas LTD
ISBN 9789085433415
PPN 409629545
Rubriekscode 255
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kindergebeden; Voelboeken
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Gebeden