Van wie is dat skelet?
Boek

Van wie is dat skelet? ([2017])/ Henri Cap, Raphaël Martin, Renaud Vigour ; vertaling [uit het Frans]: Eef Gratama

Bij welk dier hoort een bepaald skelet? De oplossing vind je onder 25 flappen. Lees ook hoe skeletten in elkaar zitten en hoe ze zich ontwikkeld hebben. Met getekende kleurenillustraties in blauw, oranje en wit. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Van welk dier is een bepaald skelet? En hoe ziet het skelet eruit? In dit van oorsprong Franse (platen)boek met flappen lees en ontdek je, als een heuse onderzoeker of bioloog, hoe een en ander bij elkaar hoort. Gestart wordt met informatie over de onderdelen van het skelet: bot en kraakbeen, binnen of buiten, hoorns en geweien en tanden. Daarna volgt hoe dier en skelet (soms in vergelijking met mensen) zich verhouden tijdens o.a. lopen, vliegen, klimmen, rennen en jagen. De flappen zorgen voor 'interactie in je hoofd' - denk, verbeeld en kijk dan gauw achter elke flap. Speelse informatieve uitgave, in groot formaat, met prachtige tekeningen en vormgegeven in een strak kleurenschema van blauw-oranje-wit. Door dit kleurenpalet heb je bij het lezen en bestuderen van deze uitgave het gevoel dat je door een medische encyclopedie wandelt. Om te kijken, te onderzoeken, (zelf) te lezen en te ontdekken - zowel thuis als op school. Prachtig boek over een thema dat ook jou dagelijks draagt! Door de vele kwetsbare flappen is enige begeleiding aan te raden. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767433 | 34 pagina's

Titel Van wie is dat skelet?
Auteur Henri Cap
Secundaire auteur Raphaël Martin ; Renaud Vigour ; Eef Gratama
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2017]
Overige gegevens 34 pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Tekst: Henri Cap en Raphaël Martin ; illustraties: Renaud Vigour - Vertaling van: À qui est ce squelette?. - Éditions du Seuil, (c)2016
ISBN 9789025767433
PPN 409081345
Rubriekscode 593
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geraamten; Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Geraamten