FTF
Boek

FTF legendarische vrachtwagens van de firma Floor (2017)/ Raymond Beekman

Informatie in woord en beeld over de Nederlandse truckfabrikant FTF, o.a. over de geschiedenis van het bedrijf, de gebouwde vrachtwagens, specifieke trucks, technische ontwikkelingen en klanten.

Aanwezigheid

Recensie

Heruitgave van 'F.T.F. : een legendarische vrachtwagen' (2003), geheel herzien en met (veel) meer kleurenfoto's. In ruim twintig hoofdstukken worden de historie van de fabrikant, specifieke trucks en technische ontwikkelingen beschreven, ook is er aandacht voor de chauffeurs. De teksten zijn vaak enigszins onbeholpen geformuleerd en het lijkt wat overbodig om bij elk fotobijschrift en in de titel van de meeste hoofdstukken het automerk te herhalen. Dat staat immers al in een forse korpsgrootte op de cover. Kwalijker is dat in de titel van een van de hoofdstukken een plaatsnaam verkeerd wordt gespeld. Desondanks een lezenswaardig boek voor truckliefhebbers en voor geïnteresseerden in de Nederlandse automobielhistorie, door een auteur die zich in dit specifieke onderwerp heeft gespecialiseerd. Erg leuk zijn de afbeeldingen van folders en van specificatiebladen.

Specificaties

Nederlands | 9789492055361 | 142 pagina's

Titel FTF : legendarische vrachtwagens van de firma Floor
Uniforme titel FTF legendarische vrachtwagens van de firma Floor
Auteur Raymond Beekman
Type materiaal Boek
Uitgave [Barneveld] : Nabij Producties, 2017
Overige gegevens 142 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Volledig herziene uitgave van: F.T.F. : een legendarische vrachtwagen. - Groningen : www.mijneigenboek.nl, 2003
ISBN 9789492055361
PPN 408803282
Rubriekscode 657.72
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen FTF (vrachtauto); Geschiedenis
Trefwoord Wijchen
Auto's
Automobielfabricage
Transportbedrijven
Vervoerswezen
Bedrijfsgeschiedenis
Geschiedenis; 20e eeuw
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Vrachtauto's