De vijand
Boek

De vijand drie namen, drie slachtoffers, twee dagen om ze te vermoorden ([2017])/ Tom Wood, vertaling [uit het Engels]: Kees van Weele

Een ex-huurmoordenaar werkt tamelijk onvrijwillig voor de CIA en moet in hun opdracht een aantal gevaarlijke wapenhandelaren uitschakelen.

Aanwezigheid

Recensie

Na zijn eerdere optreden in 'De jager'* is Victor, vroeger een freelance huurmoordenaar, nu onvrijwillig handlanger van de CIA, waarvoor hij moordopdrachten uitvoert. Nog drie opdrachten en dan is hij vrij, zeggen ze. Hij wordt erop uitgestuurd om wapenhandelaren het zwijgen op te leggen, een taak die hem onder andere naar Boekarest, Hamburg, Linz en Minsk voert. De ene keer doodt hij met een sluipschuttersgeweer, de volgende keer met een bommetje en daarna met pistolen in een vuurgevecht. Maar de belangrijkste handelaar zetelt in Cairo. Het blijft lang onduidelijk waartoe het allemaal moet leiden. Op de helft van het boek is nog nauwelijks zicht op een plot. Ook wordt de Israëlische geheime dienst erbij gehaald. De hoofdpersoon heeft weinig karakterinhoud, net zoals in het eerste boek, maar wie smult van louter actie en excessief geweld komt goed aan zijn trekken. Drie sterren in VN's Detective & Thrillergids 2017.

Specificaties

Nederlands | 9789022580219 | 425 pagina's

Titel De vijand : drie namen, drie slachtoffers, twee dagen om ze te vermoorden
Auteur Tom Wood
Secundaire auteur Kees van Weele
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 425 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The enemy. - London : Sphere, 2012
ISBN 9789022580219
PPN 409619620
Genre thriller
Taal Nederlands