Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De lans van Lugh
Boek

De lans van Lugh (maart 2017)/ scenario Jean-Luc Istin & Thierry Jigourel, tekeningen & inkleuringen Jacques Lamontagne ; vertaling [uit het Frans]: Sophro

Recensie

Derde deel van een stripserie (vervolg op 'Ys', 2008) die zich afspeelt in de nevelen van de Keltische wereld op de grens van de vroege middeleeuwen. Een druïde en zijn leerling zijn tijdens een onderzoek naar moorden op monniken beland in de Bretonse stad Ys waar volgens de legende de fameuze vijfpuntige lans van de god Lugh verborgen is. Ze gaan daar naar op zoek omdat door de Kelten verborgen heilige zaken een direct verband met de moorden hebben. Immers, een stel geheimzinnige lieden is daar naar op jacht, vermoedelijk uit 'christelijke' motieven die zij met moord en doodslag (onder andere op de Keltische monniken) uitleven, om het oude geloof een genadeslag toe te brengen. De auteurs hebben zich behoorlijk verdiept in de Bretonse legenden en in de Keltische verhalen en deze op een deskundige wijze in het boeiende verhaal verwerkt. Dat daarbij een enkel anachronisme binnensluipt, zal weinig lezers storen. Het verhaal is verbeeld in fraaie, semi-realistische, wat somber gekleurde tekeningen die door de pagina-indeling extra tot hun recht komen. De verklarende woordenlijst is zeer nuttig.

Specificaties

Nederlands | 9789088100864 | 48 pagina's

Titel De lans van Lugh
Auteur Jacques Lamontagne
Secundaire auteur Jean-Luc Istin ; Thierry Jigourel ; ... Sophro
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Genk : Uitgeverij Daedalus, maart 2017
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2008 - Vertaling van: La lance de Lug. - MC Productions, 2008. - (Les druïdes ; 3)
ISBN 9789088100864
PPN 410493007
Genre stripverhaal - historische roman - detectiveroman
Thematrefwoord Kelten ; Druïden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Historiae
Boek

Historiae (2007-...)

vol.
Uitgeleend