Ik ben van boom roos vis
Boek

Ik ben van boom roos vis over leren lezen ([2017])/ Ger Janssen, met medewerking van Huub Lucas ; eindredactie Marten van de Wier

Veel kinderen hebben leren lezen met 'Boom-roos-vis' en latere versies. Beschrijving van de geschiedenis van deze leesmethode. Met veel illustraties in kleur en zwart-wit. Voor vakcollecties jeugdliteratuur.

Aanwezigheid

Recensie

Prachtig vormgegeven boek met een overzicht van de ontstaansgeschiedenis van de bekendste en al ruim 50 jaar meest gebruikte leesmethode van Nederland. Het boek bestaat uit twee delen: in het eerste deel gaat de auteur (directeur van uitgeverij Zwijsen) in op de voorgeschiedenis en in het tweede deel komt de ontwikkeling van de verschillende versies van Veilig Leren Lezen zelf aan bod. Veel aandacht is er ook voor frater Mommers, de stuwende kracht achter de methode en de man die veel aandacht besteedde aan de vertaling van leren lezen naar de praktijk in de klas. Het boek bevat veel mooie illustraties met tekeningen en foto's in kleur en zwart-wit uit (het schoolleven in) de vorige eeuw en natuurlijk veel materiaal uit de verschillende edities van de methode zelf. De grote hoeveelheid tekst is gedrukt in een wat klein lettertype, onderschriften en voetnoten in een nog kleiner lettertype. Bevat een namenregister. Doelgroep is de volwassen (aankomend) professional die nieuwsgierig is naar de ontwikkeling van het leesonderwijs in de laatste 50 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048732500 | 255 pagina's

Titel Ik ben van boom roos vis : over leren lezen
Auteur Ger Janssen
Secundaire auteur Huub Lucas ; Marten van de Wier
Type materiaal Boek
Uitgave Tilburg : Zwijssen, [2017]
Overige gegevens 255 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 32 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789048732500
PPN 408669594
Rubriekscode 475.26
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Veilig leren lezen (leesmethode); Geschiedenis
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Leesonderwijs