Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Groot weetjesboek over kleine mensen
Boek

Groot weetjesboek over kleine mensen (juli 2016)/ tekst door Stéphanie Ledu, illustraties door Benjamin Bécue, Ilaria Falorsi, Mélisande Luthringer, Julie Mercier ; vertaling [uit het Frans]: Gretel Schoukens

Wil je weten hoe je lichaam werkt? Kijk en lees van alles over de gezondheid, zintuigen en verzorging. Met kleine illustraties en een korte toelichting in een woord of zinnetje. Met kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevige uitgave voor jonge kinderen over het menselijk lichaam. De thema's die in dit mooi vormgegeven prentenboek langs komen betreft vragen als: hoe werkt mijn lichaam, hoe verzorg ik mezelf, wat zijn elementen die belangrijk zijn voor mijn gezondheid, wat is er nodig om te kunnen leven? De opzet is helder. Veel kleine gestileerde, cartoonachtige figuurtjes en voorwerpen op een witte achtergrond trekken de aandacht. Bij elk figuurtje enz. staat een toelichtend woord of kort zinnetje in een lichtgrijs font. Aan de rechterzijde van elke dubbelpagina wordt dieper ingegaan op kwesties en vragen. Met een informerende knipoog wordt antwoord gegeven op vragen als 'Waarom geven we over?'. Kennisontwikkeling, herkenning, vertellen over je eigen leven en je eigen lichaam, het verder ontwikkelen van inhoudelijk taalbegrip en gezond gedrag. Taalgebruik is soms Vlaams en moeilijk, bv. zintuigelijke handicaps, cariës. Met spelpagina's, korte samenvatting aan het eind en een index. Rijke uitgave om als volwassene met kinderen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar mee aan de slag te gaan.

Specificaties

Nederlands | 9789462346079 | 94 pagina's

Titel Groot weetjesboek over kleine mensen
Auteur Stéphanie Ledu
Secundaire auteur Gretel Schoukens ; Benjamin Bécue
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Abimo, juli 2016
Overige gegevens 94 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Le corps humain. - Éditions Milan, (c)2013. - (Collection Mes années pourquoi)
ISBN 9789462346079
PPN 409110418
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde