Machines op de boerderij
Boek

Machines op de boerderij ([2017])/ concept: Nathalie Bélineau, illustraties: Alexis Nesme ; tekst: Émilie Beaumont

Welke landbouwvoertuigen zijn er allemaal? Kennismaking met o.a. een ploeg, maaidorser en een druivenplukmachine. Kartonnen kijk- en zoekboek met zoekopdrachten en paginagrote computerillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel uit de serie "Kleine Bengel ontdekt..'* gaat het om de machines die de boer gebruikt zoals een ploeg, maaidorser en een druivenplukmachine. De vrolijk gekleurde prenten die telkens een dubbele pagina beslaan, tonen machines midden in het landschap, waarin ook knechten en dieren te zien zijn. In de collageachtige (computer)illustraties zijn foto's van speelgoedmachines en -poppetjes opgenomen. De summiere tekst die in de illustratie staat, gaat in op hetgeen afgebeeld is. Aan de linkerzijde is een kolom met vragen over de illustratie. Aan de rechterzijde is een kolom 'Zoek en vind! met zoekopdrachten over de platen waardoor de kleuter extra goed moet kijken en zorgt voor interactie met de voorlezer. Maakt deel uit van de serie 'Kleine Bengel ontdekt...'*. De uitgave heeft geplastificeerde kartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken en kan dienen als kennismaking met het (Franse) boerenbedrijf. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463077385

Titel Machines op de boerderij
Auteur Alexis Nesme
Secundaire auteur Nathalie Bélineau ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2017] - Antwerpen : Ballon Media nv
Overige gegevens 13 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les engins de la ferme avec Peter. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2016. - (P'tit garçon découvre)
ISBN 9789463077385
PPN 40976583X
Rubriekscode 631.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Landbouwwerktuigen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Landbouw-werktuigen

Relaties/Serie

Kleine bengel ontdekt...
Boek

Kleine bengel ontdekt... (2016-...)

vol.
Uitgeleend