Motoren op de weg
Boek

Motoren op de weg ([2017])/ concept: Nathalie Bélineau, illustraties: Alexis Nesme ; tekst: Émilie Beaumont

Welke motorfietsen zijn er allemaal? Kennismaking met o.a. sportmotoren, antieke motoren en scooters. Kartonnen kijk- en zoekboek met zoekopdrachten en paginagrote computerillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig kijk- en zoekboek over allerlei soorten motorfietsen. Zo is er aandacht voor Amerikaanse motoren, sportmotoren, antieke motoren en scooters. De bladzijden zijn van geplastificeerd karton en hebben twee afgeronde hoeken. Centraal staat een computervervaardigde illustratie in felle kleuren die het grootste deel van de spread inneemt. Mensfiguren en voertuigen ogen als speelgoed. De beschrijvende tekst, beperkt tot maximaal drie zinnen per dubbele pagina, staat links- of rechtsboven in de tekening. Aan de linkerzijde is een kolom met vragen over de illustratie. Aan de rechterzijde is een kolom 'Zoek en vind!', waarin stukjes uit de grote illustraties zijn afgebeeld, die in de grote illustratie gezocht moeten worden. Op de zesde en afsluitende spread is een herhaling van enkele motoren onder de titel 'Weet jij het nog?'. met gewatteerd omslag Dit deel maakt deel uit van een serie 'Kleine Bengel ontdekt ...'* met boeken over allerlei voertuigen en machines. Niet vernieuwend of verrassend, maar qua onderwerp aantrekkelijk voor kinderen, ook jongens, vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463077392

Titel Motoren op de weg
Auteur Alexis Nesme
Secundaire auteur Nathalie Bélineau ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2017] - Antwerpen : Ballon Media nv
Overige gegevens 13 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les motos avec Marco. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2014. - (P'tit garçon découvre)
ISBN 9789463077392
PPN 409224197
Rubriekscode 657.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Motorfietsen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Motorfietsen

Relaties/Serie

Kleine bengel ontdekt...
Boek

Kleine bengel ontdekt... (2016-...)

vol.
Uitgeleend