Vliegtuigen in de lucht
Boek

Vliegtuigen in de lucht ([2017])/ concept: Nathalie Bélineau, illustraties: Alexis Nesme ; tekst: Émilie Beaumont

Welke vliegtuigen zijn er allemaal? Kennismaking met o.a. blusvliegtuigen, vliegtuigen voor passagiers en jachtvliegtuigen van het leger. Kartonnen kijk- en zoekboek met zoekopdrachten en paginagrote computerillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine Bengel vindt vliegtuigen geweldig en daarom gaat hij het liefst naar vliegvelden om ze te bekijken. Zo ziet hij blusvliegtuigen, vliegtuigen voor passagiers, jachtvliegtuigen van het leger en hele oude vliegtuigen bij de vrienden van de vliegclub. Kinderen die ook zo vlieggek zijn, kunnen in dit boek genoeg vliegtuigen spotten. De pagina's hebben twee afgeronde hoeken en zijn van geplastificeerd karton. Qua uitvoering gericht op kleuters zou je zo zeggen. De teksten die de illustraties in heldere kleuren ondersteunen, bevatten helaas vaak woorden die voor de doelgroep nog veel te moeilijk zijn, zoals: controletoren, acrobatische toeren en straalmotoren. De illustraties zijn verdeeld over twee pagina's. Op elke rechterpagina zijn zoekplaatjes afgebeeld die je in de grotere afbeelding moet terugvinden. Aan de linkerzijde is telkens een kolom met vragen over de illustratie. De laatste twee pagina's bevatten alle vliegtuigen die in het boek voorkomen, die moet je een naam geven en dat is soms best lastig. Maakt deel uit van de serie 'Kleine Bengel ontdekt ...'*. Het boekje bevat losse teksten en geen verhaal. Desondanks zullen veel kinderen er wel een paar uren plezier aan beleven. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463077408

Titel Vliegtuigen in de lucht
Auteur Alexis Nesme
Secundaire auteur Nathalie Bélineau ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2017] - Antwerpen : Ballon Media nv
Overige gegevens 13 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les avions avec Marco. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2014. - (P'tit garçon découvre)
ISBN 9789463077408
PPN 409227633
Rubriekscode 659.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vliegtuigen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Vliegtuigen

Relaties/Serie

Kleine bengel ontdekt...
Boek

Kleine bengel ontdekt... (2016-...)

vol.
Uitgeleend