En toen zei de draak...
Boek

En toen zei de draak... een reis rond de wereld in dertig sprookjes (maart 2017)/ Sabine De Vos, met illustraties van Emilie Lauwers

Weet jij hoe de zon aan de hemel is gekomen? En dat een vrouw ooit 366 baby's kreeg? Dertig sprookjes of verhalen uit allerlei landen worden naverteld. Met aquarelillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar of om zelf te lezen vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze vrij kloeke verzamelbundel met dertig sprookjes en volksverhalen uit de hele wereld begint met een Chinees scheppingsverhaal. Daarna volgen verhalen uit 25 landen, waarvan Rusland, Japan en Alaska dubbel of driedubbel vertegenwoordigd zijn. Het zijn voor het merendeel schitterende sprookjes; helaas verantwoordt samenstelster Sabine De Vos haar keuze niet. Ze zijn geschreven in een losse, heldere stijl met exotische elementen die het verhaal kleur geven. De beeldspraak is inventief en origineel: 'De koning werd zo bleek als het eitje dat hij aan het eten was.' De bundel bevat liefdessprookjes waarin de een de ander krijgt ondanks alle tegenwerking. Maar ook sprookjes die menselijke eigenschappen zoals hebzucht, jaloezie en hoogmoed aan de kaak stellen. Of andere zoals moed, doorzettingsvermogen en opofferingsgezindheid aanprijzen. De bundel is fraai uitgegeven met een turquoise linnen rugband en een leeslint en bevat zowel kleine als paginagrote aquarellen van Emilie Lauwers. De illustraties waarin veel wit is gelaten, zijn in zeer losse stijl geschilderd en ogen soms wat druk. Een boek waaraan veel plezier valt te beleven bij het voorlezen vanaf ca. 6 jaar of om zelf te lezen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461315670 | 254 pagina's

Titel En toen zei de draak... : een reis rond de wereld in dertig sprookjes
Auteur Sabine De Vos
Secundaire auteur Emilie Lauwers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, maart 2017
Overige gegevens 254 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
ISBN 9789461315670
PPN 409122572
Rubriekscode 861
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes