The handmaiden
DVD

The handmaiden ([2017])/ directed by Chan-Woo Park

In Korea, jaren dertig, wordt een jonge zakkenrolster als onderdeel van een complot aangenomen als persoonlijke dienstmeid van een Japanse erfgename.

Recensie

Erotische thriller van Chan-wook Park (Snowpiercer; Old boy), geïnspireerd op het boek 'Fingersmith' (Vingervlug) van Sarah Waters. Het verhaal is verplaatst van Londen, 1845 naar Korea dat in de jaren dertig door Japan bezet is. Sook-hee, een jonge zakkenrolster, wordt aangenomen als persoonlijke dienstmeid van Lady Izumi Hideko, een Japanse erfgename die in de macht is van haar tirannieke oom. Het is de bedoeling dat Sook-hee haar aanzet tot een huwelijk met een oplichter die zich voordoet als Japanse graaf, maar het complot loopt stuk als de twee vrouwen verliefd worden. De recensenten zijn lovend. Berend Jan Bockting (Volkskrant 2-2-'17): '(...) zo veel plotwendingen, vertelperspectieven, zinsbegoochelende beelden, dubbele bodems en onbetrouwbare karakters, dat het lastig is te ontdekken waarover de film nou eigenlijk gaat. Over verleiding en misleiding, in elk geval. (...). (...) Sterker dan welke dubbele bodem ook is de wijze waarop Park de literaire erotiek in zijn beelden laat weerspiegelen. (...)' VPRO Cinema (vpro.nl) geeft 5 sterren: 'Heerlijk kostuumdrama (...) Extravagant, erotisch, en onweerstaanbaar verhaal over bedrog, genot en liefde (...)'. Genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes.

Specificaties

Koreaans | 5051083116794

Titel The handmaiden
Uniforme titel Ah-ga-ssi
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Park" ; Kim" ; Ha" ; Jo ; Sarah Waters
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (140 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Min-Hee Kim, Jung-Woo Ha, Jin-Woong Jo. - Koreaans en Japans gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de roman 'Fingersmith' van Sarah Waters - Videoversie van de film: Zuid-Korea, 2016 - Oorspronkelijke titel: Ah-ga-ssi
ISBN 5051083116794
PPN 410567809
Genre erotisch verhaal - thriller
Taal Koreaans