Aarde in beweging
Boek

Aarde in beweging ([2017])/ Tammy Enz, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Doe de zeven proefjes en ontdek van alles over onze aarde. Zo leer je iets over o.a. vulkanen, tsunami's en erosie. Stapsgewijze uitleg met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de vierdelige serie 'Onderzoek onze aarde'* met in dit boek aandacht voor beweging in de aarde, met thema's als plaattektoniek, vulkanen, vloedgolven, erosie, water en verwering, broeikaseffect en gletsjers. Ieder thema beslaat twee of vier pagina's met een informatieve tekst, verklaring van kernwoorden, kader met extra foto of informatie en uitleg over de proef. Bij de proef staan een een opsomming van benodigdheden en een stapsgewijze handleiding. De proefjes worden duidelijk uitgelegd en verraden niet wat er gaat gebeuren. Tussendoor worden ook vragen gesteld, waarop de lezer kan letten. De handzame uitgave ziet er aantrekkelijk uit door een overzichtelijke opmaak, met kleurenfoto's, -tekeningen en kaders. Bevat ook een register, woordenlijst en verwijzingen naar boeken (van dezelfde uitgever) en websites. Een informatief boek, waarin kinderen uitgedaagd worden om het natuurverschijnsel te onderzoeken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463410090 | 32 pagina's

Titel Aarde in beweging
Auteur Tammy Enz
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Dynamic planet. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Discover earth science)
ISBN 9789463410090
PPN 408335602
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Experimenten ; Geologie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten

Relaties/Serie

Onderzoek onze aarde
Boek

Onderzoek onze aarde (2017)

vol.
Uitgeleend