Werk in uitvoering
Boek

Werk in uitvoering ([2017])/ Joachim Krause, Nederlandse tekst [uit het Duits] van M.E. Ander

Hoe repareer je de snelweg, en hoe bouw je een brug? En wat doen die werkmannen daar op de steiger? Vierkant hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurillustraties van diverse bouwplaatsen. Met paginagrote schuifelementen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

In dit stevige boekje met afgeronde hoeken worden verschillende bouwterreinen getoond. Op elk bouwterrein, met steeds een kleurrijke illustratie over twee opengeslagen pagina's (inclusief de schutbladen), zien we mensen aan het werk. Er wordt een flat gebouwd en er wordt aan de spoorrails gewerkt. Op een andere tekening krijgt de snelweg een nieuw wegdek. Bij ieder bouwwerk wordt in een paar regels verteld wat er aan de hand is. Er is iedere keer veel meer te zien dan alleen het bouwwerk: er spelen kinderen, mensen doen boodschappen of rijden langs de bouwput. Verrassend is de uitschuifmogelijkheid bij iedere tekening: steeds is de tekening te verlengen waarbij zowel de oorspronkelijke als de verlengde tekening kloppen. De rails worden langer, het gat in de weg wordt groter en de trouwkoets verschijnt. Het uitschuifbare deel is vrij stevig, maar te stevig en stroef voor kleine kinderhandjes. Daar zal de voorlezer bij moeten helpen. Net als bij de korte verhaaltjes; moeilijke woorden als steigers, architect, waterleiding en asfalteermachine zullen moeten worden uitgelegd. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Alle dieren worden groot'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051165968

Titel Werk in uitvoering
Auteur Joachim Krause
Secundaire auteur M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2017]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Op omslag: Maak mijn pagina's langer - Vertaling van: Bagger und Bohrer legen looos!. - Bindlach : Loewe Verlag, (c)2016
ISBN 9789051165968
PPN 40972680X
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Beroepen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands