Gesteenten
Boek

Gesteenten ([2017])/ Chris Oxlade, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Anja De Lombaert ; eindredactie: Hiskia Peters

Kunnen we huizen verwarmen met gesteente? Lees ook waaruit gesteente bestaat, welke soorten er zijn en hoe het verandert. Met doe-tip en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is gesteente, waar vind je gesteente en waaruit bestaat het? Hiermee begint het deel uit de serie 'Schatgravers'*, waarin uitgebreid wordt ingegaan op gesteenten. Het boek is overzichtelijk ingedeeld in negen hoofdstukken van twee nevenpagina's. Na een inleidende tekst volgt specifieke informatie over onder meer stollingsgesteente (o.a. komen tektonische platen aan bod), afzettingsgesteente, metamorf gesteente en de verandering van gesteente (erosie bv.). Ten slotte is er aandacht voor het gebruik van gesteente, zoals voor de bouw. Afgesloten wordt met een voor de hand liggende doe-activiteit (het zelf herkennen van gesteente). Overzichtelijke lay-out met tekst in diverse alinea's met tussenkopjes. De tekst op een lichtblauwe achtergrond is interessant en helder. Elke pagina bevat een kleurenfoto of een schematische kleurenillustratie met uitleg. De rubriek 'keiharde feiten' in een oranjebruin gekleurd kader is een leuke toevoeging. Aanwezig zijn een inhoudsopgave, woordenlijst, register en een verwijzing naar enige boeken en websites. Een van de weinige jeugdboeken over uitsluitend gesteenten. Geschikt voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463410113 | 32 pagina's

Titel Gesteenten
Auteur Chris Oxlade
Secundaire auteur Hiskia Peters ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Rocks. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Rock on!)
ISBN 9789463410113
PPN 408335653
Rubriekscode 566
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gesteenten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Gesteenten

Relaties/Serie

Schatgravers
Boek

Schatgravers (2017-...)

vol.
Uitgeleend