Edelstenen en mineralen
Boek

Edelstenen en mineralen ([2017])/ Chris Oxlade, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Anja De Lombaert ; eindredactie: Hiskia Peters

Wat is de belangrijkste mineraal in je tanden? Lees ook welke soorten mineralen en edelstenen er zijn, waar je ze vindt en hoe ze worden gebruikt. Met doe-tip en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de vierdelige serie 'Schatgravers'* gaat dit deel in op edelstenen en mineralen. In acht hoofdstukken van een dubbele pagina worden allerlei aspecten behandeld. Dat gebeurt via vragen als 'wat zijn mineralen?', 'hoe zien ze eruit?' en 'waar vind je ze?'. In het laatste hoofdstuk worden de kinderen aangemoedigd om zelf aan de slag te gaan met het kweken van mineralen. De tekst op een lila achtergrond is verdeeld over diverse alinea's met tussenkopjes. Er is een vrij grote letter gebruikt. Het taalgebruik is goed op de doelgroep afgestemd. De wat moeilijkere woorden worden zowel in de tekst verklaard als in de woordenlijst achterin. De illustraties, op elke dubbele bladzijde staan twee kleurenfoto's, zijn functioneel. Samen met de tekst geven ze een duidelijk beeld ontstaat van het onderwerp. Tot slot zijn er enige verwijzingen naar enige websites en andere boeken (van de uitgever zelf). Een register vereenvoudigt het zoeken naar bepaalde items. Een van de weinige jeugdboeken over uitsluitend mineralen en edelstenen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463410106 | 32 pagina's

Titel Edelstenen en mineralen
Auteur Chris Oxlade
Secundaire auteur Hiskia Peters ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Minerals. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Rock on!)
ISBN 9789463410106
PPN 408335629
Rubriekscode 566.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mineralen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Mineralen

Relaties/Serie

Schatgravers
Boek

Schatgravers (2017-...)

vol.
Uitgeleend