Verhalen uit de Bijbel
Boek

Verhalen uit de Bijbel (2017)/ Kathleen Long Bostrom, illustraties Dinara Mirtalipova ; vertaling [uit het Engels] Nelleke Scherpbier

Negen bekende verhalen uit het Oude Testament en acht uit het Nieuwe Testament over een liefhebbende God. Met kleurrijke schilderingen in naieve en folkloristische stijl. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

In het ruime aanbod aan Bijbelverhalen voor kinderen valt deze editie op door het kloeke formaat en de hemelsblauwe achtergrond van het omslag aan de buiten- en binnenzijde. Betekenisvolle details in het omslagkader, zoals een zwarte slang onder goudkleurige korenhalmen, tonen de schepping en het evangelie in een notendop. Met negen verhalen uit het Oude Testament (de schepping, Adam en Eva, Noach, Abraham, Jozef, Moses, de tien plagen, David en Jona) en acht verhalen uit het Nieuwe Testament. In het scheppingsverhaal wordt God herkenbaar geportretteerd als een mens die denkt, mijmert, fantaseert en verdrietig, boos of teleurgesteld is na de zondeval. De mensen ervaren alle dat God liefde is, hij zorgt en komt zijn beloften na. Het Nieuwe Testament bevat tussen Kerst en Pasen verhalen over trouw en zorg, met een opvallende rol voor de Bergrede waarin nadruk ligt op de troostende God wanneer je het moeilijk hebt. Poëtisch taalgebruik met rijm en alliteratie wordt afgewisseld met alledaagse, begrijpelijke taal in korte zinnen met veel herhaling. Duidelijke letter en ruime regelafstand. Overvloedige kleurenillustraties in naïeve en folkloristische stijl, in rustige, natuurlijke kleuren. Inhoudsopgave voorin en verwijzing naar vindplaats in de Bijbel achterin. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026622182 | 125 pagina's

Titel Verhalen uit de Bijbel
Auteur Kathleen Long Bostrom
Secundaire auteur Dinara Mirtalipova ; Nelleke Scherpbier
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Callenbach, 2017
Overige gegevens 125 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Stories from the Bible. - London : Frances Lincoln Ltd, 2016
ISBN 9789026622182
PPN 409153516
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen